otevřít menu
Státy a oblasti
  • Česká Republika
    550
  • Slovensko
    191
  • Polsko
    2
  • Rakousko
    8
  • Maďarsko
    51
  • Slovinsko
    36
  • Chorvatsko
    6
  • Itálie
    2
  • Černá Hora
    1
  • Německo
    9
  • Moravskoslezský kraj
    0
Pohádkový pobyt na Zámku Křtiny

Pohádkový pobyt na Zámku Křtiny

Čeká vás romantické ubytování a prvotřídní gastronomické zážitky v zámecké restauraci. Prozkoumejte okolí protkané turistickými stezkami a navštivte řadu kulturně-historických atrakcí. Přímo z hotelu si můžete vychutnat výhled na slavný poutní kostel Jména Panny Marie, mistrovské dílo architekta Jana Blažeje Santiniho-Aichela.

Zámek Křtiny

Komfortní ubytování v zámeckém stylu s výhledem do přírody

Vychutnejte si luxusní ubytování v prostorných pokojích, apartmánech nebo Andělských Deluxe pokojích s vlastní terasou. Všechny pokoje jsou vybaveny moderními sociálními zařízeními, LCD televizí a Wi-Fi připojením. Díky vysokým stropům a velkým oknům jsou pokoje vzdušné a nabízejí nádherné výhledy na okolní lesy nebo na impozantní kostel.

Zámek Křtiny

Zážitková gastronomie: Česká kuchyně a zvěřinové speciality

Zámecká restaurace vám přinese jedinečný gastronomický zážitek. Můžete se těšit na kombinaci tradiční české kuchyně a moderních pokrmů, které jsou připravovány z čerstvých surovin. Zvláštní pozornost je věnována zvěřinovým specialitám, zásobovaným přímo z honiteb v blízkém okolí. Ať už si zvolíte snídani, polopenzi, nebo romantické degustační menu podávané na dobovém stříbře, každý pokrm bude požitkem pro vaše chuťové buňky.

Zámek Křtiny

Okolní atrakce a aktivity: Objevte krásy Moravského krasu

Během pobytu můžete objevovat přírodní i historické poklady v okolí. Navštivte známé krasové jeskyně, jako je jeskyně Výpustek, která je vzdálená jen 1 km, nebo prozkoumejte propast Macocha, která se nachází 9 km od zámku. Dále doporučujeme návštěvu Domu přírody Moravského krasu, kde se můžete dozvědět více o tomto jedinečném regionu.

Zámek Křtiny

Pobyt jako pro panstvo – Ubytování se snídaní nebo polopenzí

V rámci našeho pobytového balíčku si můžete vybrat ubytování se snídaní nebo polopenzí. Pro milovníky romantiky nabízíme gurmánské degustační menu, podávané na dobovém stříbře, které vás přenese zpět do časů šlechtického panstva. Dopřejte si dokonalý zážitek v srdci historie a přírody.

Zámek Křtiny

Tipy na výlety v okolí

Poutní areál Křtiny – Perla barokní architektury

Poutní areál Křtiny, jedno z nejstarších a nejvýznamnějších poutních míst na Moravě, se nachází přibližně 20 km od Brna v obci Křtiny. Tento komplex tvoří monumentální kostel Jména Panny Marie, kostnice, ambitové nádvoří, kaple sv. Anny a bývalé proboštství. Pověst říká, že právě v tomto údolí křtili svatí Cyril a Metoděj. Původní středověký areál byl v 18. století nahrazen barokním chrámem, jehož autorem je slavný architekt Jan Blažej Santini-Aichel, proslulý svým nezaměnitelným stylem barokní gotiky.

Zámek Křtiny

Sluneční stezka Křtiny – Procházka vesmírem pro celou rodinu

Propojte zábavu a učení s procházkou po Sluneční stezce ve Křtinách, která leží asi 21 km od Brna. Tato 4,5 km dlouhá trasa, vedoucí převážně lesem, vás seznámí s vesmírem díky modelům planet a dalších objektů, vše v měřítku 1:1 miliardě. Stezka není okružní, takže si můžete naplánovat i zpáteční cestu stejnou trasou nebo využít autobusovou linku číslo 201.

Kostel Jména Panny Marie – Mistrovské dílo Jana Blažeje Santiniho

Kostel Jména Panny Marie, který je součástí poutního areálu Křtiny, představuje vrcholné dílo barokní architektury. Stavba křížového půdorysu s monumentální kupolí a věží byla navržena významným českým architektem Janem Blažejem Santinim. Interiér kostela je neméně impozantní, hlavní oltář a kazatelna vyrobené z červeného mramoru podtrhují nádheru tohoto poutního místa.

Pobyt na Zámku Křtiny v Moravském krasu nabízí nejen romantické ubytování a kvalitní gastronomii, ale i perfektní polohu pro výlety do okolí. Ubytování se snídaní či polopenzí v zámeckých pokojích s výhledem na kostel Jména Panny Marie nebo okolní lesy slibuje pohodlí a relaxaci. Navštivte jeskyni Výpustek, propast Macocha nebo další turistické a kulturní atrakce v Moravském krasu.