otevřít menu
Státy a oblasti
  • Česká Republika
    550
  • Slovensko
    191
  • Polsko
    2
  • Rakousko
    8
  • Maďarsko
    51
  • Slovinsko
    36
  • Chorvatsko
    6
  • Itálie
    2
  • Černá Hora
    1
  • Německo
    9
  • Moravskoslezský kraj
    0
Ubytování na hradě Vildštejn

Ubytování na hradě Vildštejn

Hledáte jedinečné ubytování, které vám umožní prožít atmosféru dávných časů a přitom si užít moderní komfort? Hrad Vildštejn je pro vás ideálním místem. Tento historický skvost, nacházející se v malebné obci Skalná na západě Čech, nabízí neopakovatelný zážitek, který spojuje kouzlo minulosti s pohodlím současnosti.
Vildštejn

Historie hradu Vildštejn

Hrad Vildštejn, také známý jako Wildstein, je jedním z nejstarších hradů v České republice. Jeho historie sahá až do 12. století, kdy byl postaven jako románská pevnost. Hrad byl postupně přestavován a rozšiřován, přičemž si zachoval mnoho původních architektonických prvků. Návštěvníci se tak mohou těšit na autentickou atmosféru a prohlídky historických interiérů, které nabízí jedinečný pohled do minulosti.
Vildštejn.

Ubytování na hradě Vildštejn

Ubytování na hradě Vildštejn je ideální volbou pro ty, kteří hledají něco víc než jen obyčejný hotel. Pokoje jsou zařízeny v historickém stylu, přičemž každý z nich je unikátní. Můžete si vybrat mezi pokoji v hradní věži, s výhledem na nádvoří nebo do okolní krajiny. Interiéry jsou vkusně zařízené dobovým nábytkem, což umocňuje atmosféru pobytu.

Typy pokojů

1. Komnaty v hradní věži: Pro ty, kteří touží po autentickém zážitku, jsou komnaty v hradní věži tou pravou volbou. Tyto pokoje nabízejí úchvatný výhled na hradní areál a okolní krajinu.

2. Historické apartmány: Prostorné apartmány jsou ideální pro rodiny nebo skupiny přátel. Nabízejí pohodlí a soukromí s atmosférou starobylého hradu.

3. Luxusní pokoje: Pro náročné hosty jsou k dispozici luxusní pokoje, které kombinují historické prvky s moderním vybavením.
Vildštejn

Gastronomický zážitek

Pobyt na hradě Vildštejn není jen o ubytování, ale také o skvělém jídle. Hradní restaurace nabízí širokou škálu pokrmů inspirovaných tradiční českou kuchyní, připravovaných z čerstvých, místních surovin. Můžete si vychutnat lahodnou večeři v romantickém prostředí hradní jídelny nebo na terase s výhledem na nádvoří.
Vildštejn

Tipy na výlety

1. Hrad Loket: Impozantní gotický hrad, který se tyčí nad řekou Ohří, je jedním z nejlépe dochovaných hradů v Čechách.

2. Klášter Teplá: Tento premonstrátský klášter z 12. století nabízí fascinující prohlídky svých interiérů a rozlehlých zahrad.

3. Karlovy Vary: Světoznámé lázeňské město je vzdálené jen krátkou jízdu autem a nabízí množství kulturních a relaxačních aktivit.
 

Zažijte kouzlo historie a luxusu na hradě Vildštejn.