otevřít menu
Státy a oblasti
  • Česká Republika
    550
  • Slovensko
    191
  • Polsko
    2
  • Rakousko
    8
  • Maďarsko
    51
  • Slovinsko
    36
  • Chorvatsko
    6
  • Itálie
    2
  • Černá Hora
    0
Uvolnění a hýčkání v termálech

Uvolnění a hýčkání v termálech

Maďarsko

Maďarsko je na přírodní termální prameny velmi bohaté. Není tedy divu, že i co do počtu lázní a koupališť patří Maďarsko mezi evropské top lokality. Vykoupete se tu téměř ve 400 termálech. Kromě impozantních čísel tahle země nabízí opravdové lázeňské speciality jako jeskynní lázně, přírodní termální jezero nebo termály v nádherných terasových útvarech. 

termály maďarsko

Mosonmagyaróvár | Pohoda v lázních u slovenských hranic

Jihozápad Maďarska ukrývá přakrásné město Mosonmagyaróvár. V tradičních maďarských termálech se léčí nemoci jako lumbago, deformita. 
Nově rekonstruované bazény se pyšní pátou nejléčivější vodou v Evropě. Kromě terapeutických pacientů si na své přijdou i rekreační návštěvníci. Těm prohřejí kosti bazény s teplotou vody od 27 do 38 °C. Plocha největšího 1,5 metru hlubokého bazénu je přitom ďábelských 666 metrů čtverečních. 

Bükfürdő | Soukromí pro pacienty s pohybovým onemocněním

Malé městečko Bük jen kousek od maďarsko-rakouských hranic v sobě skrývá perlu v podobě nejmladších termálních lázní. Ty se specializují na léčbu pohybového aparátu a jsou k tomuto účelu bohatě vybaveny. V nabídce jejich procedur najdete i DEXA test – speciálně navržené zařízení na odhalení rizika osteoporózy a dalších onemocnění pohybového aparátu hned zárodku.

Lázně jsou zaměřené spíše na starší klientelu. Na své si ale přijdou i rodiče s dětmi. Součástí termálních lázní Bükfürdő je Bazén čtyř ročních období a bazén Acapulco. V něm se nachází atrakce jako vlnobití nebo seskokový záliv. Voda v termálech Bükfürdő dosahuje teploty až 39 °C.

Hévíz | Termální lázně uprostřed vinařské oblasti

termály hevíz

Poblíž maďarského „moře“ Balaton se nachází malebné městečko Hévíz. Zdejší termální lázně jsou unikátní – vyvěrající prameny zde vytvořily jezero. Vodní plocha se nachází přímo uprostřed města a v létě dosahuje voda teploty až 36 °C.

Přímo u jezera najdete areál se saunami a wellness službami. Celkem 4650 metrů čtverečních vodní plochy vybízí k vodním radovánkám. V otevřeném jezeru se ale vykoupete i v zimě – teplota vody se v lednu pohybuje na příjemných 26 °C.

Hévíz není známý pouze tradičními termálními lázněmi. Jedná se o centrum vinařské oblasti. Během večerní procházky ve městě narazíte na spoustu útulných vináren nabízející lokální odrůdy vína. 

Slovensko

Většina zdejších termálních komplexů byla nedávno zrekonstruovaná a nabízí vysokou úroveň služeb. Díky dostupnosti a službám jsou slovenské termály rájem pro rodiny s dětmi. Nejmenší si užívají zábavné vodní atrakce a rodiče se kochají výhledem na přírodní krásy kolem. I zde najdete perličky mezi lázněmi.

termály velký meder

Termály Velký Meder

Kulturně i historicky bohaté město Velký Meder je oblíbeným místem na lenošení. Přírodní termální prameny o teplotě až 77 °C vyvěrají z hloubky 1 500 metrů. Můžete si je užívat ve venkovním nebo vnitřním relaxačním komplexu, kde také najdete saunové centrum, různé druhy vířících bazénů, magnetoterapii i masážní centrum. Asi už chápete, proč Velký Meder představuje jedny z nejoblíbenějších termálních lázní na Slovensku.

Termály Bešeňová

Termální lázně Bešeňová mají dlouhou historii. Blahodárné účinky zdejších teplých pramenů znali už Keltové. Potvrzují to písemné zmínky i četné archeologické nálezy. Dnes si zde užijete nejen dokonalý relax, ale také zábavu. Součástí termálního koupaliště je totiž množství atrakcí včetně tobogánů a divoké řeky. I proto jsou termály Bešeňová ideálním místem pro dovolenou s malými dětmi.

Termály Dunajská Streda

termály dunajská streda

Dunajská Streda svůj název odvozuje od trhu, který se zde konával ve středu. Dnes sem stovky návštěvníků nemíří kvůli nákupům, ale spíše za odpočinkem. Thermalpark Dunajská Streda nabízí dokonalý relax pro všechny věkové kategorie. Pokud tedy vybíráte slovenské termály pro rodinnou dovolenou, tady nebudou zklamaní dospělí ani děti.

Slovinsko

Slovinsko je zemí zdravých vod. Její termální a minerální prameny jsou zdrojem zdraví a pohody. Vyberte si své termální lázně v zeleném prostředí Panonské nížiny, Krasu, Alp a Středozemí. Ve Slovinsku si ty pravé lázně pro vás můžete najít s ohledem na krajinu nebo s ohledem na to, co potřebuje vaše tělo, co si přeje vaše vnitřní já či jaký odpočinek vy a vaše rodina očekáváte.

Komu nevadí jet o trochu dál, nebude litovat. Slovinsko se přes svou malou rozlohu se svými 87 prameny řadí mezi termální velmoce. Zdejší horké prameny v lůně nádherné přírody uměli ocenit již staří Římané. Tradice sahá opravdu daleko a věřte, že tady vědí, jak si dopřát hřejivý odpočinek. Zkombinujte ho třeba s degustací zdejších vín, turistikou či lyžováním.

terme 3000 – moravske toplice

Terme 3000 – Moravske Toplice

Zapomeňte na své starosti a ponořte se do černé termální minerální vody v hotelových bazénech nebo v obrovském aquaparku. Svěřte své pohodlí do rukou zkušených medico-wellness odborníků, vydejte se na lahodnou cestu objevování místní kuchyně nebo jen nechte své oči toulat se po greenech golfového hřiště. V Terme 3000 – Moravske Toplice ovládne kouzlo Prekmurje všechny vaše smysly!